НОВИНИ


Първанов: ДПС да постои на резервната скамейка

19 4740 19.06.2014
Първанов: ДПС да постои на резервната скамейка
Лидерът на движение АБВ Георги Първанов Булфото

Стигнахме до тази политическа криза, защото БСП не беше подготвена. Тя влезе в управлението без идея, без ясна коалиционна политика, без да е ясно докъде стига границата на коалиционния компромис. Вината за голямата роля на малкия коалиционен партньор не е на ДПС. Виновни са тези, които им позволиха това.



Това каза бившият президент и лидер на движение АБВ Георги Първанов в интервю за ТВ7.

Път назад няма. Пътят напред може да предположи събиране на силите, каза Първанов, намеквайки за обединение на АБВ и БСП, но при различно ръководство на соцпартията. Левицата има нужда от радикална промяна, има нужда да олевее, подчерта Първанов.

„Слабите управленци търсят конфликта. Това е начинът да мобилизираш твърдото ядро от избиратели. Не чувам никой от тези политици да обясни не как ще „бие", а как ще управлява. Никой не си поставя за цел доброто управление", каза Първанов в коментар на нагласата на Бойко Борисов за „война и реваншизъм до дупка".

АБВ е отворена за коалиция с всеки, с изключение на ДПС и „Атака", стига да има ясна, работеща платформа, върху която да се договорим, посочи той, но подчерта, че АБВ трябва да е достатъчно силна, за да формира политики и да налага решения.

ДПС може и да не влезе реално в следващото управление на държавата, но ще направи всичко, за да запази позициите си, прогнозира Първанов. ДПС трябва да постои известно време на резервната скамейка, отбеляза той.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама