НОВИНИ


Мерджанов: В тежкия момент са необходими адекватност и координация

10 5004 20.06.2014
Мерджанов: В тежкия момент са необходими адекватност и координация

В този тежък за страната момент повече от необходимо е да се прояви смирение и хладнокръвие. Представителите на правителството с министър-председателя са в бедстващите региони. Това заяви пред журналисти в НС зам.-председателят на ПГ на КБ и председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Атанас Мерджанов. Той обясни, че за съжаление такава е ситуацията в по-голямата част от страната, както във Варна, Добрич, Средногорието, Велико Търново и други части.



По думите му е нужно да се прояви адекватност, много добра координация, което се прави в момента, ефективно действие на службите на МВР, Национална служба „Гражданска защита, пожарна и аварийна безопасност в координация с местната власт. “Всеки един опит за политическа спекулация на гърба на трагедията на хората би била вредна и пагубна. Затова е необходимо всички ние да проявим разбиране и подкрепа за нуждаещите се в този момент”, категоричен бе Мерджанов. Той съобщи, че голяма част от народните представители от ПГ на КБ още от снощи са по избирателните си региони, където е трагедията, и участват усилено в действията на кризисните щабове по преодоляване на тежките последствия.

„Бихме искали да се обърнем с апел към всички онези служби, застрахователни компании, които имат отношение към пострадалите региони, да проявят разбиране и бързи действия”, каза още зам.-председателят на ПГ на КБ.

Той обясни, че в момента министър-председателят, заедно с вътрешния министър и министъра на отбраната са се отправили към Добрич, където ситуацията също е тежка, за да се намесят и да организират необходимите аварийни действия по места. „Вероятно ще се наложи бърза оценка на щетите по отношение на земеделските райони и ще се търси и много спешна намеса и помощ от страна на ЕК за преодоляване на тежките последствия”, заяви Мерджанов.

Той обяви, че ПГ на КБ се организира дарителска акция за всички потърпевши региони, съобразно възможностите си.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама