ХРАНА И ВИНО


Шам фъстъкът- приятел на имунната система

0 6203 23.06.2014
Шам фъстъкът- приятел на имунната система

Ядките на шам фъстъка помагат за контролирането на диабета до претворяване на сърдечни заболявания. С изключително ниското си съдържание на мазнини и нисък гликемичен индекс, ядките са препоръчителни за всекидневна консумация.



Шам фъстъкът съдържа и хранителни вещества, които могат да помогнат в борбата с инфекциите.

По какъв начин се възползва имунната система?

Тези ядки са много богати на витамин B6, за който се знае, че засилва имунитета като го подпомага в отделянето на здрави имунни клетки. Увеличава също така и притока на кръв в организма, като подобрява нивото на хемоглобин в кръвта. По този начин тъканите и органите се „снабдяват“ с повече богата на кислород кръв.

Увеличава се производството на белите кръвни клетки в лимфните възли. Друга важна полза е подсилването на защитните сили на организма, вследствие на което борбата срещу различните инфекции и заболявания е по-успешна.
Свързани статии..

Протеиновите закуски ни предпазват от диабет Коментари 00
Кашу – полезно за сърцето Коментари 11
Имунна система – основни клетки и органи Коментари 00
Шам фъстъкът съдържа още антиоксиданти – лутеин и зеаксантин, които играят важна роля в унищожаването на свободните радикали в организма. Установено е също така, че те поддържат здравето на нервната система и повишават произвеждането на аминокиселини. Необходими са на очите.

Вкусните ядки могат да се консумират самостоятелно, да бъдат добавени към салатата или дори към някои ястия като ориза например.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама