НОВИНИ


РБ: Цацаров да разследва опита за финансов срив на страната

18 5203 24.06.2014
РБ: Цацаров да разследва опита за финансов срив на страната

От Рeформаторския блок настояват главният прокурор да разследва фактите около опита за финансова дестабилизация на страната във връзка с казуса Корпоративна търговска банка. От коалицията смятат, че е нужна намесата и на ДАНС поради заплаха за националната сигурност.


 

Божидар Лукарски от Рeформаторския блок смята, че е скандално да се отлага насрочените от Президента консултации за определяне на дата за изборите. Той бе категоричен, че настоящия парламент е изчерпал кредита на доверие и не трябва да създава ново правителство в рамките на този мандат.

 

БНБ е успяла да предотврати опита за финансова дестабилизация на страната, обяви Димитър Бъчваров и коментира, че посочването на ясна дата и час, когато клиентите ще имат достъп до парите си, както и използване на целия наличен ресурс за овладяване на кризата са дали адекватен резултат. Според него, обаче поведението на правителството е било неубедително и продължава да бъде разнопосочно. Това се дължи и на факта, че в момента съществуват празноти в законодателството, които затрудняват бързото разрешаване на проблема. Според Бъчваров това е още един повод правителството да подаде незабавно оставка, да има бързи избори, за да може новият състав на парламента да приеме необходимите законодателни промени за избягване на подобна ситуация.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама