НОВИНИ


Първо във Фрог: Шефът на гвардейците става генерал

20 10132 26.06.2014
Първо във Фрог: Шефът на гвардейците става генерал

Командирът на Националната гвардейска част полковник Боян Ставрев е предложен лично от министър Ангел Найденов да стане генерал. Предложението вече е в Министерския съвет. В близките дни се очаква то да бъде парафирано и от президента Росен Плевнелиев, съобщиха за Фрогнюз източници от правителството.



Като привърши с кадровите тесли по политически причини в самото министерство, военният министър реши да направи и нещо градивно, като  предложи за бригадни генерали нови двама полковници от армията. И докато предложението за полковник Димитър Илиев е очаквано, то това на полковник Ставрев е изненада за мнозина .

В националната гвардейска част отдавна мечтаят гвардеец №1 да е с лампази, защото частта с пера е един от символите на Българи. Тази година се навършват 135 години от създаването й.

Полковник Ставрев има завършен Висш щабен курс „Стратегическо ръководство на отбраната и Въоръжените сили”, ВА „Г. С. Раковски”. Родом е от Трън и е роден през декември 1958 г.Служил е в легендрания сливнишки пети полк и Горнобанската танкова бригада.

Само преди дни с воинското звание "бригаден генерал" бе удостоен и командира на Асеновградския артилерийски полк, който застава начело на Старозагорската лекопехотна бригада.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама