ПРЕДСТОЯЩО


Предстоящо на 6 август

0 3982 05.08.2008
Предстоящо на 6 август

Провежда се международна конференция на тема „Утилизация и сигурност при трансформация на въоръжените сили”; у нас пристига делегация на групата за приятелство САЩ – България и на Комисията за въоръжените сили в конгреса на САЩ; ЧЕЗ организира среща с медиите.


 

Министърът на отбраната Николай Цонев ще открие международна конференция на тема „Утилизация и сигурност при трансформация на въоръжените сили”. Конференцията ще бъде открита в 12.00 ч. в конферентната зала на „Балнеохотел Поморие”.

Делегация на Групата за приятелство САЩ – България и на Комисията за въоръжените сили в конгреса на САЩ пристига на посещение в България по покана на председателя на Комисията по външна политика и председател на Групата за приятелство България – САЩ Соломон Паси. В 10.00 часа американската делегация и председателят на Комисията по външна политика Соломон Паси ще посетят военната база в Ново село, където ще се срещнат с ръководството на базата. В 12.30 часа американските парламентаристи ще се срещнат в Поморие с министъра на отбраната Николай Цонев и ще присъстват на откриването на Конференция по въпросите на утилизацията на въоръжение. По-късно те ще се срещнат и с началника на Кабинета на Президента на Република България ген. Никола Колев.

ЧЕЗ организира среща с медиите за представяне на информация и статистически данни за безкасовите плащания на клиентите на компанията. Събитието ще се състои от 11 ч. в сградата на Чешкия културен център, на ул. „Г.С. Раковски” №100.

Националният музей “Земята и хората” отбелязва за единадесети път Деня на милосърдието, посветен на състраданието към жертвите на атомните бомбардировки, войните и тероризма и на усилията на милиони хора на Земята за изграждане на свят на устойчиво развитие, “ноосфера, свят на разума”, в който хората ще живеят в хармония с Природата и помежду си. Тази година програмата включва: поклонение и полагане на цветя пред Камъка от Хирошима и обгорени тухли
от католическия храм в Нагасаки, лични послания за мир на гостите на музея, представяне на постерната изложба “Атомната смърт в Хирошима и Нагасаки”,
предоставена от фондация “Камък за мир”, Хирошима, избрани творби от Международния фотоконкурс “Земя за всички”.

Националното ловно-рибарско сдружение – Съюз на ловците и риболовците в България ще отбележи 110-годишнината си с поднесяне на венец в 10.30 часа пред паметника на Стефан Стамболов (градинката на Кристал) - един от основателите на организацията. В 11 часа ще бъде отслужен благодарствен молебен за здраве в храм „Света София”.

В 11.00 часа в БТА ще се състои пресконференция на Българската асоциация на хранителната и питейната индустрия.

Министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев ще посети община Брацигово. В 09:15 часа Василев ще инспектира процесa на въвеждане на стандарти за качество ISO.

В 11 часа заместник-кметът на община Варна Коста Базитов ще се срещне с ръководителите на фолклорни групи, участници в Международния фолклорен фестивал “Варна’2008”. Срещата ще бъде в градината на ресторант “Варна”.

Фото-изложба ”Моето бебе – без шише и биберон” ще се открие от 17.00 часа в Градската художествена галерия на ул. “Княз Александър I” 15. Приветствие ще поднесе началникът на отдел „Младежки дейности, спорт и туризъм” при Община Пловдив Таня Теохарова.

Изложбата “Изгревът на България. Археологически проучвания на най-ранния прабългарски некропол при Балчик” представя фото- и графични материали от разкопките. В експозицията, подредена във фоайето на община Балчик са представени още керамични, стъклени и метални предмети, накити, предмети от ежедневния бит на нашите далечни предци. Откриването й ще се състои от 16,30 ч и ще бъде съпроводено от лекция “Изгревът на България”, изнесена от проф. Людмила Дончева. Изложбата, чиито организатори са община Балчик, Националният Архитектурен институт с музей при БАН – гр. София и Историческия музей в Балчик ще може да се посети до 6 септември.

Делото на Ваньо Танов е насрочено за 13.30 часа. След депозиране на жалбата от Ваньо Танов е образувано административно дело №431 от 2008 г. То е срещу решение на ОИК за предсрочно прекратяване на пълномощията на общински съветник Ваньо Тано.

По инициатива на областния управител на Добрич Ердинч Хаджиев от 11.00 часа ще се проведе среща на фермери от Добричка област с представители на областна дирекция "Земеделие и гори", Държавен фонд "Земеделие", "Разплащателна агенция" - Добрич, и "Регионалната ветеринарно медицинска служба".

Световната седмица на кърменето – България ще бъде отбелязана в Габрово, София, Пловдив, Плевен, Варна, Враца. В Габрово ще се проведе среща-разговор с бъдещи и настоящи майки за кърменето от 17 ч. р. с участието на майки от www.bg-mamma.com. В София се организира лекция, организирана от списание “Моето дете” - 10-12 ч. лектор д-р Попиванова, Mall of Sofia, бул. Стамболийски 101. В Пловдив кметът Славчо Атанасов ще открие изложба с фотографиите от Конкурса за любителска снимка и връчване на наградите. 17 часа, Градската художествена галерия. Във Варна от 11:00 часа в Окръжна болница ще има посещение на РО. В Плевен от 16 до 18 часа ще се проведат консултации за трудностите при кърменето от доц. В. Недкова, ул. “Бенковски”№8. Във Враца ще има Ден на отворени врати за консултации при проблеми с кърменето в Отделението по неонатология МБАЛ «Христо Ботев» д-р Ж. Станева.

Frognews.bg


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама