Стройната като фиданка Пенелопе Крус залага на ябълкова диета, когато спешно трябва да доизвае тялото си. Ако сте склонни към мазохизъм, бихте могли да опитате и вие нейните рецепти: трябват само воля и доста ябълки.
Пенелопе Крус е холивудската звезда с фигура мечта. Сексапилът й е неустоим, а някои нейни завистливи колежки дори твърдят, че била прекалено кльощава. Фигурата си обаче Пенелопе поддържа с много сериозни лишения. Когато й се наложи да влезе бързо във форма, тя прави ябълкова диета, която има няколко варианта.
Първият е доста екстремен, но за сметка на това кратък - той трае едва 2 дни. В рамките на това време се хапват по 1,5 кг зелени ябълки, разпределени на няколко приема. Допълнителните течности (вода и чай без захар) са ограничени до минимум и се пият само при непоносима жажда.
Друг, по-лек вариант на диетата, е комбинацията между ябълки и кисело мляко в съотношение 1 ябълка: 1/2 чаша кисело мляко. Може да се яде по 5-6 пъти през деня.
Най-добрият и успешен вариант е 6-дневната ябълкова диета, която се прилага в следната последователност:
1-ви ден - 1 кг ябълки
2-ри ден - 1,5 кг ябълки
3-ти ден - 2 кг ябълки
4-ти ден - 2 кг ябълки
5-ти ден - 1,5 кг ябълки
6-ти ден - 1 кг ябълки
Препоръчва пиенето на зелен и билков чай в неограничени количества, и приемането на пълнозърнести сухари няколко пъти на ден.
Пенелопе Крус спазва и други железни правила, които ваят фигурата й. Сутрин на гладно изпива по 1 чаша студена вода с 2 ч.л. ябълков оцет. Дневно пие поне по 2 литра минерална вода и билков чай без подсладители, редувайки ги, а вечер след 19 часа предпочита да не вечеря.
Когато не прави диета Пенелопе, все пак продължава да приготвя любимата си салата с ябълки и сирене. Ако искате да се почувствате холивудска звезда, ето я рецептата:
Салата с ябълки и сирене:
Сос: 1-2 ч.л. ябълков оцет и 1 с.л. зехтин се размесват с малко вода и щипка кориандър.
Салата: 200 г ябълки (измити, почистени и нарязани на тънки резенчета) се поставят в салатена купа. Отгоре се натрошават 100 г нискомаслено и обезсолено сирене. Накрая се добавя сосът.
Салатата е богата на витамини и съдържа 12 г мазнини, 22 г въглехидрати, 32 г белтъчини и едва 324 ккал.