НОВИНИ


Миков: Няма правно основание Бареков да се изказва от трибуната за бюджета

27 5405 10.07.2014
Миков: Няма правно основание Бареков да се изказва от трибуната за бюджета

Председателят на Народното събрание Михаил Миков обясни, че няма правно основание в правилника да даде думата на евродепутата Николай Бареков за изказване от парламентарната трибуна по актуализацията на бюджета.



Евродепутатът Николай Бареков разпространява неверни твърдения, че едва ли не аз съм го ограничил по негово искане да говори днес пред Събранието, каза Миков от парламентарната трибуна. Той отбеляза, че няма правно основание в правилника да даде думата на евродепутата и добави, че не е провеждал консултации с другите партии по въпроса, защото няма нужда.

В правилника на Народното събрание точно е уредено кои са въпросите, по които представителите на Европейския парламент могат да присъстват в пленарна зала, коментира Михаил Миков по повод твърдения на Бареков. Всяко друго присъствие на граждани, които и да са те, извън народните представители и министрите, става след гласуване в пленарна зала, посочи той. Освен това Миков отбеляза, че искането на Бареков е било по въпрос, който не е точка в седмичната програма.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама