НОВИНИ


Ст. Александров: Искров е неподготвен да управлява влака в екстремна ситуация

49 8007 14.07.2014
Ст. Александров: Искров е неподготвен да управлява влака в екстремна ситуация
Стоян Александров

Какво би било основанието за одържавяване на Креди Агрикол, след изявлението, че това е нормално функционираща банка, това е юридически казус, каза по TВ 7 финансистът Стоян Александров.



Ако депутатите не гласуват гарантирането на всички спестявания и пари на фирми в КТБ, не виждам как този сценарий ще бъде изпълнен. В този случай ще се задейства Законът за гарантиране на влоговете, съгласно който трябва да бъде отнет лицензът, а не да се прехвърлят авоарите на КТБ, и в рамките на 20 работни дни хората трябва да получат парите си, но топката отива в ръцете на Фонда за гарантиране на влоговете, който трябва да избере действаща банка, чрез която хората да получат парите си. Всичко останало ще остане в масата на КТБ и ако се тръгне към процедура по несъстоятелност, ще има осребряване, ще има операции. Ако се задейства този сценарий, хората няма да получат парите си на 21 юли, а чак през август. Ако КТБ бъде обявена в несъстоятелност, Креди Агрикол може да бъде продадена от синдиците и държавата да я купи, каза Александров.

 

Свидетели сме на неподготвеност на Иван Искров да управлява влака в екстремна ситуация, на несъгласуваност между БНБ, правителството и парламента и на политическо поведение, което може да изгори юргана заради една бълха. Циркът продължава, нищо не може да се прогнозира, смята Александров.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама