АРТ ДЖУНГЛА


ЧАЛГАИЛИНДЕН

13 7887 14.07.2014
ЧАЛГАИЛИНДЕН
писателят от Македония Младен Сърбиновски

Има още доста време до Втори август, но след началните преговори между държавните върхове на България и Македония за съвместно честване на Илинден, в моята Чалгамакедония определени чалгамакедонисти вече силно взеха да нажежават обстановката около нуждата и смисъла от това общо честване.


 

Разбира се, най-много преобладават становищата, че Илинден не трябва да се празнува общо.

 

И са прави. Не дойдат ли на Илинден в славното Крушево, на 2-ри август поне десетина гости, внуци, правнуци, потомци на славните илинденски войводи и дейци на славната Организация, честването само ще се превърне в още една възможност досега познатите чалгабранители с нова енергия на омразата да продължат десетилетната борба на чалгаразделението.

 

Само с аплаузите към тези живи потомци на славните илинденци, ръкуването след дълги десетилетия на идеологически разделения и поглеждането в тяхните очи има смисъл съвместното честване на Илинден. Разбира се, с тях може да дойде и някой чалгаполитик който лицемерно ще се поздрави с тукашните македонски чалгаполитици. Всичко останало е само доливане на масло в огъня, на който ще се греят чалгапровокаторите от двете страни. А такъв Чалгаилинден по-добре да не се осъществява като общо дело.

 

за Фрогнюз - Младен Сърбиновски, Скопие


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама