НОВИНИ


Б.Борисов:Доволни сме от Орешарски и Чобанов за актуализацията на бюджета

22 5464 14.07.2014
Б.Борисов:Доволни сме от Орешарски и Чобанов за актуализацията на бюджета

При разглеждането на отделните точки не бе постигнато споразумение. "Излизаха много въпросителни", каза Бойко Борисов след излизане от консултациите при президента Плевнелиев. Няма да има промени в Закона за банковите депозитите.



По думите на Борисов по време на разговорите е било постигнато съгласие за актуализацията на държавния бюджет и бюджета на НЗОК.

„Мисля, че от премиера Орешарски и министър Чобанов можем да кажем, че сме доволни, съгласиха се да актуализират бюджета, тавана на дълга и НЗОК. Остава да кажат с колко, как и затова с г-жа Цачева се разбрахме при дневния ред в НС да чакаме тази дата. С колко и как ще се внесат промени, това ще се решава в парламента”, заяви още лидерът на ПП ГЕРБ.

На консултациите Борисов отново е поставил въпроса за оставката на управителя на БНБ Иван Искров, както и на вътрешния министър Цветлин Йовчев и на шефа на ДАНС Владимир Писанчев.

Не постигнахме консенсус, така Бойко Борисов отговори на въпрос дали участниците в консултациите са се разбрали за проектозакона, предложен от БНБ. Остава действащият закон, уточни лидерът на ГЕРБ. ГЕРБ са били съгласни да се гарантират по-големите депозити, но само ако падне банковата тайна върху тях.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама