НОВИНИ


Димитров: Президентска република е най-доброто решение за манталитета на българина

19 5186 16.07.2014
Димитров: Президентска република е най-доброто решение за манталитета на българина
Божидар Димитров

Има документ, има история, но и всичко, случило се вчера, също вече е история, заяви по НТВ историкът и шеф на НИМ Божидар Димитров. Засега липсват важни документи, каквито са кредитните досиета. Има общ кредитен регистър, така че всичко може да се установи. В банката може нещо да няма, но в общия кредитен регистър трябва да има всичко, смята той.



Керемидата е обърната обратно, сега медиите слагат точката или създават проблема, каза Димитър Иванов, бивш шеф на 6-то управление в бившата ДС, също историк.

Не става дума за настроение на главния редактор, а за политическа определеност на собственика на вестника, категоричен беше Димитров и каза, че така е навсякъде по света.

Чисто технически не биха могли да се изнесат с чували пари, добави Димитров.

Д. Иванов вметна, че разкриването и предотвратяването на престъплението е технологичен процес. Има три инстанции и когато се наруши този порядък, без да е извървян пътят, прокуратурата обикновено греши, каза той. Според него всичко е въпрос и на некомпетентност, издигане на кадри на непозходящи за тях постове.

За ролята на Доган и двамата отказаха да гадаят, но според Димитров моделът на парламентарна демокрация след 1989 г. бил изчерпан. Предлагам президентска република като най-доброто решение за манталитета на българина. Друго решение няма. ГЕРБ, която ще спечели изборите, трябва да направи това по немски образец, заяви Димитров.

Това е пропаганда, възрази Иванов. Не е, социологическите проучвания го показват, каза Димитров.

Всякакво споразумение е възможно; на Божидар не му казват, защото го готвят за министър, каза Иванов. По външни белези не можем да преценим какво ще стане утре, смята той.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама