НОВИНИ


Адв. Янков пред Фрог: Записите от камерите на КТБ не сме виждали

1 6187 16.07.2014
Адв. Янков пред Фрог: Записите от камерите на КТБ не сме виждали

Разпитът на моя клиент Орлин Русев е продължил 15 мин преди да бъде задържан. Обвинението е твърде прибързано, прокурорът го чете минимум час. Беше компилация от произволни твърдения, взаимопротиворечащи се. Това стана причина съдът да освободи Русев. Такова престъпление няма как да стане, нито един от задържаните не е присвоявал, нито е помагал някой да присвоява. Обвинението е правено на свидетелски показания на лица, които не са работили в банката, коментира пред Фрог нюз Янчо Янков, адвокат на изпълнителния директор на КТБ Орлин Русев.


 

Основното противоречие, което доведе до неразбиране както от страна на адвокатите, така и от останалите в съдебна зала, бе първоначалното твърдение, че на 19 юни били изнасяни въпросните пари с чували. Това твърдение не намери потвърждение. Всяка банка има охранителни камери, които ние не видяхме. Касиерката, която е около 44 кг, малко трудно може да изнася чували, посочва Янков.

 

Твърди се, че има длъжностно присвояване от 2011 година, но датата не е неуточнена. Материалната субстанция така не се откри като липса в счетоводството на банката. От 2011 до края на 2013 са правени счетоводни отчети, баланси, които са заверявани от експерт счетоводители, проверявани са от БНБ, и такава липса няма. Така че не можеш да присвоиш нещо, което го няма счетоводно, категоричен е адвокатът.      

 

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама