СВЯТ


САЩ и Брюксел с нови санкции срещу Русия

32 6315 17.07.2014
САЩ и Брюксел с нови санкции срещу Русия

Американският президент Барак Обама реши да наложи нови санкции на няколко големи руски банки, енергий и и отбранителни компании, информира "New York Times".



Американското министерство на финансите обяви, че САЩ разширява санкциите срещу Русия, като са включили още няколко физически лица в списъка, сред които са заместник-председателят на руската Държавна дума Сергей Неверов, асистентът на руския президент Игор Щеголев, министърът по въпросите на Крим Олег Севелев, ген. Сергей Беседа - командир на Пети отдел на Федералната служба за сигурност и командващ службата за оперативна информация и международни комуникации във ФСБ

В списъка бяха включени и председателите на няколко руски завода, сред които „Ижмаш", „Базалт", „Уралвагонзавода", „Калашников", както и банките „Внешекономбанк" и „Газпромбанк". Рестрикции бяха наложени и на „Роснефт".


В същото време Европейският съвет е пискал от изпълнителният орган на Европейския съюз до края на юли да състави допълнителен списък с руски физически лица и организации, срещу които ще бъдат наложени санкции, Интерфакс цитира официално съобщение от срещата на върха на ЕС.


Лидерите на страните от Европейския съюз са поискали и от Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) временно да прекрати сключването на нови сделки в Русия, предаде РИА Новости.


„Що се отнася до санкциите, те имат ефекта на бумеранга и без всякакво съмнение в дадения случай ще доведат до застой в руско-американските отношения и ще им нанесат много сериозни щети. Ние не затваряме вратите си за преговори за излизане от тази ситуация", заяви руският президент Владимир Путин, цитиран от РИА Новости.

Копирано от standartnews.com

Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама