НОВИНИ


Всички 295 пътници от самолета са загинали

7 4727 17.07.2014
Всички 295 пътници от самолета са загинали

Всички пътници от „Воинг 777”, който се разби в източната част на Украйняа са загинали, съобщиха световните агенции. Машината е паднала близо до град Шахтьорск, който се намира на 50 километра източно от Донецк, недалеч от административната граница между Донецка и Луганска област. Тази територия в момента е под контрола на проруските сепаратисти.


 

Украински медии твърдят, че е възможно самолетът да е свален от сепаратистите. Съветникът на министъра на вътрешните работи на Украйна - Антон Геращенко заяви, че "терористите чрез любезно предоставения им от Путин зенитно-ракетен комплекс "Бук” са свалили граждански самолет".

 

Газета.ру цитира съобщение в профила на командващия сепаратистките сили в района Игор Стрелков в мрежата "Вконтакте" (руската версия на Фейсбук), в което се казва, че в 17.50 часа сепаратистите са свалили самолет в района на Торез - селище на 5 км. от град Шахтьорск. Според съобщението обаче сваленият самолет е Ан 2.

 

Според украински медии останки от малайзийския самолет са намерени именно край град Торез. В района са открити и тела на загинали с азиатска външност.

 

 

Преди около четири месеца безследно изчезна малайзийския самолет, изпълняващ полет от Куала Лумпур до Пекин. Останките му, обаче не бяха открити.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама