НОВИНИ


Борисов: Вееха Орешарски като знаме, сега не го искат

62 5450 18.07.2014
Борисов: Вееха Орешарски като знаме, сега не го искат

Вчера станах свидетел, че БСП не стои зад това правителство. Преди един месец ДПС не стоеше зад това правителство. По сутрешния блок водещият каза, че от ГЕРБ зависел кворумът. Кворумът в парламента една година се правеше от БСП, ДПС, „Атака”, независимите депутати на ББЦ. Как за една седмица всички започнаха да говорят, че от ГЕРБ зависело каквото и да било в парламента? Това заяви на влизане в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, където кворумът пак се оказа мираж.



„Аз ви помолих, когато гласуваха Сметната палата и Закона за МВР, всички медии да помните тези дни, че те ще бъдат фатални за това правителство. Те го направиха. 10 млрд. на практика няма в държавата, те искат да актуализират с 200 млн. да си измият ръцете. Откога Орешарски не им е любим?”, запита Борисов.

„Нали го вееха като знаме за експерт миналата година. Било най-експертното правителство, било еди що си. От една седмица Станишев не се е появил, не се е чул, не се е изказал. Изведнъж всеки ден – ГЕРБ, ГЕРБ. Чакайте, ние сме опозиция. След 5 октомври ще ни търсите нас”, коментира лидерът на ГЕРБ.

На въпрос, че и от ГЕРБ зависи тези 225 млн. лева да влязат в Здравната каса и как ще стане, Борисов запита къде са били тези хора, които твърдят това преди десет дни, когато Орешарски е казал, че не е необходимо да се актуализира бюджета на НЗОК.

„Това го каза и министърката, цялото правителство. Изведнъж за няколко дни решиха с 200 млн. Те трябва да вкарат 500. Или да вкарат актуализация като хората да стане ясно, че са източили и няма пари в държавата, не са си събрали приходите, харчили са повече отколкото трябва, това, което говорихме една година. Сега да се събираме да правим актуализация. Това е замазване за пореден път на очите”, каза още Бойко Борисов.

Премиерът Пламен Орешарски трябва да излезе и да каже кой е виновен за всичко ставащо в страната и защо БСП му бламират актуализацията на бюджета на НЗОК. Не е лошо да пишеш във Фейсбук, но щом си министър-председател трябва да излезеш пред хората и да говориш мъжки, заяви още в кулоарите на парламента Бойко Борисов.

За нас здравето на хората е най-важно, но ние сме опозиция. Дефицитите в държавата са чудовищни. Управляващите съсипаха всичко. За една година "Атака" получиха всичко каквото искаха. То не бяха комисии, то не беше да говорят срещу мен. Сега да си ги намерят и да си правят кворум. Няма да забравя какво направиха срещу мен, но мога да кажа, че в момента ДПС се държат най-отговорно, обяви Борисов.
Ние продължаваме да искаме оставката на Иван Искров, а те не ни чуват. БНБ излъга хората и някой трябва да понесе отговорност.

БСП загубиха парламентарните избори и изборите за европарламент. С какво морално право ще искат да номинират еврокомисар. Кристалина Георгиева е най-добрият български политик в момента и получава само похвали от Брюксел. Кого ще извадят срещу нея? Кристиан Вигенин? Ние как подкрепихме Ирина Бокова за Юнеско, въпреки че е стар кадър на БСП, даде пример Борисов.

Орешарски, ако се беше държал надпартийно и достойно, можеше сега да е кандидат за служебен премиер. Можеше да е кандидат и за наше правителство. Щях да го взема за финансов министър. Аз го харесвах като финансов експерт, но той се подаде на натиска на БСП, ДПС и "Атака" и не показа нищо от експертните си качества. Загуби си името и се превърна в псевдоексперт, и псевдопремиер.

На 23 юли ще влезем в зала и ще е голяма радост да гласуваме оставката, разкри Борисов. Бившият премиер коментира и темата КТБ. Вместо да си говорим глупости сега из парламента, да бяхме гласували нови управител и подуправител на БНБ, на които хората имат доверие и да стане ясно какво е реалното състояние на КТБ. По времето на ГЕРБ растяха всички банки. Растяха и магистралите, и зала " Армеец", растеше всичко. Сега расте само дефицита, завърши Борисов.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама