НОВИНИ


Киев обвини сепаратистите в унищожаване на улики за катастрофата

11 5206 19.07.2014
Киев обвини сепаратистите в унищожаване на улики за катастрофата

Малайзийският министър на транспорта Лиоу Тионг Лай е категоричен, че катастрофиралият над Източна Украйна самолет е бил свален. Това е станало, въпреки че той не е навлязъл в забранената за полети зона, предаде ИТАР-ТАСС.


 

„Надявам се, че нашите експерти ще получат достъп до мястото на катастрофата, както бе обещано от украинското правителство. Трябва да се направи всичко възможно, за да възтържествува справедливостта”, посочи Лай.

 

В същото време Киев обвини проруските сепаратисти в унищожаване на доказателства. „Терористите са откарали 38 тела на жертви в моргата в Донецк, където специалисти, говорещи с ясен руски акцент заявиха, че ще извършат аутопсия. Терористите търсят също транспортни средства с голям капацитет, за да превозят останките от самолета в Русия”, посочи в изявление правителството.

 

По-рано ръководителят на Службата за сигурност на Украйна (СБУ) Валентин Наливайченко каза, че представители на Русия, Украйна и ОССЕ са се споразумели за установяване на зона за сигурност с площ 20 кв. км, за да бъде възможно преместване на телата.

 

Сергей Кавтарадзе, висш представител на самопровъзгласилата се Донецка народна република, каза обаче по-късно, че въпреки дискусиите споразумение не е постигнато.  

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама