НАРОДЕН ГЛАС


Цветан Василев опроверга френския посланик

24 8459 20.07.2014
Цветан Василев опроверга френския посланик

Мажоритарният собственик на „Корпоративна търговска банка” Цветан Василев разпространи свой коментар до медиите по повод телевизионно интервю на френския посланик в България Ксавие Лапер дьо Кабан за предаването Панорама по БНТ, излъчено на 18 юли, 2014 г. В три точки банкерът коментира казаното от дипломата:


 

1. Никога и по никакъв повод не съм се опитвал да си организирам среща с френския посланик в България Ксавие Лапер дьо Кабан, нито по някакъв начин съм търсил съдействие от него.

2. Ако той е на мнение, че моята дейност „никога не е била добра нито за България, нито за Европа“, защо досега си е мълчал, а не е уведомил съответните органи в ЕС и България, както би направил един истински „приятел на България“, за какъвто посланикът се опитва да се представи?

3. Ако той застава зад думите си, че „Тази банка не е била нормална банка и може би надзорът на тази банка не е бил толкова сериозен", защо не е уведомил нито съответните органи, нито френските инвеститори, които само преди месец продадоха Креди Агрикол България ЕАД на Корпоративна търговска банка АД.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама