НОВИНИ


Журналисти: Парализа на правоохранителните и правозащитните органи

11 6124 21.07.2014
Журналисти: Парализа на правоохранителните и правозащитните органи
Петко Георгиев

Някой чул ли е колегите на Пеевски да кажат защо той отсъства цяла година от НС, нито в ДПС, нито в БСП, нито в ГЕРБ коментират това, заяви по БНТ журналистът Огнян Стефанов. Но пък плати кувертите на абитуриенти. С какво гражданското общество и т.нар. четвърта власт показва механизмите си на въздействие, попита той.



ДПС освен политическа партия, си е и организирана група за търговия с влияние, затова той изскача от тефтерчета, оказва натиск и т.н., коментира журналистът Петко Георгиев. Имаме нов политически играч на българската сцена и въпросът е откъде идват тези пари; нали имаме система за национална сигурност. Те може да са всякакви, но нека знаем откъде са.

Прокуратурата е народният защитник, каза Стефанов, но посочи, че вместо да получим отговор на тези въпроси, прокуратурата влиза в едни офиси като в сектори на Ал Кайда. Но това не се приложи еднакво по отношение на сигналите на Протестна мрежа, които бяха за 3 лица. Защо прокуратурата действа избирателно, попита той.

Защо законодателството в България се прилага избирателно и поръчкаво, попита и Георгиев и посочи, че в такива случаи трябва да се следват парите. Големият проблем е, че има абсолютна парализа на правоохранителните и правозащитните органи.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама