НОВИНИ


Прокуратурата подхваща фонд "Земеделие"

8 4673 21.07.2014
Прокуратурата подхваща фонд "Земеделие"

На заседание на Управителния съвет на Държавен фонд "Земеделие" беше взето решение доклада за фонда да се предостави на прокуратурата, за да се установи дали нарушенията са в по-малък или голям размер. Това заяви министърът на земеделието и храните Димитър Греков.



"След избора на новия директор с моя заповед беше разпоредено да се направи снимка на фактическото състояние на ДФЗ, с което бяха ангажирани много хора. Бяха разгледани близо 3 593 документи, намерени в стаите на бившия директор на ДФЗ и на зам.-директора", подчерта Греков.

55 броя документи са с описание без електронен архив; в цялостния доклад, който е в рамките на 180 страници, са описани всички нарушения, които са открити от експертите на фонда, както и други нарушения, изброи земеделският министър.

Назначението ми не е политическо обвързано-  доказателство за това е 12-годишният ми опит, познавам в дълбочина структурите на ДФЗ, където съм започнал от най-ниските нива, заяви от своя страна новият изпълнителен директор на ДФЗ Атанас Добрев.

Той добави още, че за 4 дни са раздадени около 15 млн. евро по Програмата за развитие на селските райони. Одобрени са 84 тръжни процедури на общини, кандидатстващи по мярка 321 и мярка 322.

В ДФ "Земеделие" ще се направи приемна, в която на ротационен принцип ще участват всички експерти от фонда и ще дават информация на всички заинтересовани лица, подчерта новият директор на фонда.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама