НОВИНИ


Овчаров сочи "опорни точки" за новия лидер на БСП

19 4981 25.07.2014
Овчаров сочи "опорни точки" за новия лидер на БСП
Румен Овчаров

Едно от важните условия въобще да бъдеш кандидат за лидер на БСП е ясното разграничаване от философията на правене на политика по времето на Станишев и безусловното обвързване на всички решения на БСП с решенията на една икономическа групировка, заяви по БНР Румен Овчаров от БСП.



Разграничаването от тази политика ще бъде лакмусът, по който българските избиратели ще направят изводите си и ще вземат решение на изборите през октомври, смята той. Искам на конгреса на БСП да има ясен знак за това, че промяната в партията се случва и тя не е мимикрия и подмяна, не е форма на заблуда, а е начало на процес на действително обновление на партията, съобщи Овчаров.

 

Демократичните механизми в БСП са достатъчно силни, но ще бъде много тъжно, ако в тази ситуация пропуснем възможността за истинска, реална промяна в партията, вкарване на нови хора в ръководството, смяна на механизмите, разкъсване на връзките с икономически групировки и зависимости и формиране на коалиционна политика, която ако се формира достатъчно публично и ясно, по никакъв начин няма да води до резултатите, които имаме в настоящия момент, каза още Овчаров.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама