НОВИНИ


Орешарски няма да оттегли проекта за ремонт на бюджета

18 5199 25.07.2014
Орешарски няма да оттегли проекта за ремонт на бюджета

Премиерът Пламен Орешарски няма да оттели предложението за ремонт на бюджета. Това стана ясно след срещата му с граждански организации, която завърши преди малко.


 

Преди това Орешарски се видя на четири очи с представители на БСП. Червените дупутати настояха министър-председателят да оттегли предложението за актуализация на бюджета и то да не се подлага на гласуване в Народното събрание. На излизане от срещата зам.-председателят на парламентарната група на Коалиция за България Корнелия Нинова заяви, че по отношение на искането премиерът казал: „Ще помисля”.

 

В момента депутатите от Народното събрание са разделени на два лагера по тази тема. От БСП са кетегорични, че държавният бюджет трябва да остане такъв какъвто е, докато ГЕРБ и ДПС са на противоположна позиция.

 

Междувременно премиерът коментира след срещата си с гражданските организации и проект „Южен поток”. Това  е международен проект - той не е български, но бихме имали голяма полза от неговата реализация,  заяви Орешарски . Според него проектите за 7-ми блок на АЕЦ „Козлодуй” и „Южен поток” са много добри и полезни за страната. Орешарски изрази надежда следващите правителства да ги продължават. „И в двата случая става въпрос за търговски заеми, които няма да натоварват данъкоплатеца. Дори да отидем в частния сектор, инвестиции се правят като се взимат заеми. Обратното означава - никога нищо повече да не построим”, обясни той.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама