АРТ ДЖУНГЛА


Паднаха черните печати за Лили и Васко

3 6631 26.07.2014
Паднаха черните печати за Лили и Васко

Черните печати за влизане в САЩ на естрадните първенци Лили Иванова и Васил Найденов са изтекли, пише "Телеграф". Двамата любими певци получават клеймото почти по едно и също време - през 2003 година и с 10-годишна давност, което означава, че от миналата година нямат забрана за пътуване до Америка.



Години наред темата за черния печат е табу за музикантите. Едва през 2010 г. в интервю на Игор Марковски се разкри, че те нямат право да стъпват в Страната на неограничените възможности. "Някой българин сигурно я е накиснал, когато е пяла в Америка, т.е. работила е, без да има право и е взела пари, а е била там като туристка. И ето ти черен печат", хвърли бомбата Марковски.

След гастрола на Васил Найденов тръгват приказки, че се е прибрал с 40 хиляди долара печалба, което кара US властите да му ограничат достъпа. Освен него и Маргарита Хранова също е сред естрадните легенди, които са с черен печат за САЩ. Тя го получава през 2003 годинa, когато за 3 март е поканена да пее пред българската общност. "След това някой ме наклевети, че съм правила концерти, с донос до американското посолство. Като се върнах, ми удариха черен печат. Попитах докога е това, те ми казаха, че е завинаги. Не пътувам за САЩ, а и вече нямаме желание", каза изпълнителката на "Устрем".

Деси Слава е сред певиците от попфолка с черен печат за САЩ в паспорта. През 2001 г. тя отиде да пее там, залюби се със сина на собствениците на заведение, роди му син, който е американски гражданин. "Заради едно недоразумение и завистта на хората вече няколко години ходя по мъките и все още не мога да се преборя с американската държавна машина. Детете ми има американско гражданство, но не мога да го пусна само на толкова дълго пътуване", ожали се едрогърдата блондинка.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама