НОВИНИ


Бабикян: Сваляш Орешарски от власт, но сваляш ли олигархията?

6 4689 26.07.2014
Бабикян: Сваляш Орешарски от власт, но сваляш ли олигархията?

Кабинетът на Орешарски няма е последният, който да бъде диктуван от задкулисни сили. Тези, които имат малко по-дълга памет, сигурно си спомнят правителството на "Мултигруп", както беше наричано това на Любен Беров, сигурно си спомнят, че в страната имаше кръг "Олимп", кръг "Орион" и т.н.Това каза пред БНР експертът по политически маркетинг и пиар Арман Бабикян.



"Тези, които бяха на площада, според мен вече дори и не си спомнят защо искат оставката на Орешарски, но ако те страшно са я искали през първите месеци и пълнеха паветата пред Народното събрание, с пълно основание заради скандала с Делян Пеевски, то моментът, в който дойде самата оставка, не съм сигурен дали им донесе удовлетворение на самите тях. Защото, да, сваляш това правителство от власт, но сваляш ли олигархията от власт или сменяш една с друга?", запита Бабикян.

Какво всъщност се променя, допълни той и продължи: "Те би трябвало да не си тръгват от площада, би трябвало там да живеят".

По отношение на възможна коалиция между ГЕРБ, ДПС и Реформаторския блок, Бабикян каза: Реформаторският блок са в трагикомична позиция, намиращи се между ДПС и ГЕРБ с надеждата да закачат нещо от трапезата на властта, но в случая такава власт би могла да има по-дълъг живот.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама