НОВИНИ


Борисов поиска гл. прокурор да провери изцепки на "лицето Бареков"

73 6196 27.07.2014
Борисов поиска гл. прокурор да провери изцепки на "лицето Бареков"

Председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов изпраща писмо до главния прокурор Сотир Цацаров във връзка с отправените днес клеветнически твърдения от лицето Николай Бареков по Нова телевизия и пред Агенция ПИК.



В писмото си Борисов настоява, във връзка с петте дела за клевети и обиди, които води срещу Николай Бареков, незабавно и в съответствие със законовите си правомощия, главният прокурор на страната да провери всички направени клеветнически твърдения от Николай Бареков на 27.07.2014 г., от които нито едно не е вярно. Председателят на ГЕРБ настоява също така проверката на твърденията на Бареков да обхване и архивите на МВР, НРС и бившите архиви на Държавна сигурност.

Освен това, във връзка с обосновани съмнения за подготовката на умишлено фалшифицирани компромати с цел публично дискредитиране, Бойко Борисов призовава главния прокурор да бъде извършена проверка и в тази посока.

Председателят на ГЕРБ приканва главния прокурор и да изпрати представител на прокуратурата, който да се включи по образуваните и насрочени пет дела от частен характер срещу Николай Бареков, с оглед на засягането на важни обществено-политически и икономически отношения.

По-рано днес Бареков каза, че Борисов е свързан с Държавна сигурност и други служби, готвен е с години, повече от 30, да заеме важни постове в държавата и да изпълни определена мисия. "Имам документи за това, ще ги дам на съда, но в цялата работа са замесени и други ключови фигури на прехода, затова ще ги дам и на прокуратурата, заяви пред Нова телевизия Николай Бареков.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама