НОВИНИ


Борисов: Е, ние ли да ви подкрепяме Орешарски?

31 5405 30.07.2014
Борисов: Е, ние ли да ви подкрепяме Орешарски?
Бойко Борисов

Като няма да си подкрепите премиера Пламен Орешарски, ние сме му искали оставката на четири вота на недоверие за една година, ние ли да го подкрепяме, попита в НС лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.



ДПС с техните експерти прекрасно знаят състоянието на бюджета. Те прекрасно знаят, че трябват пари за еврофондове, за общините, за буфери. Това го каза и техният финансов министър Чобанов, чест му прави, който е избран като депутат от БСП – Пловдив. Само в неделя аз видях как премиерът Орешарски се целува със Станишев на Конгреса на БСП. Излиза, че БСП не иска да подкрепи актуализация на бюджет, който този г-н Орешарски е предложил. Виждате ли колко странно се получава, констатира Борисов.

Г-н Местан се целува със Сергей Станишев, Орешарски се целува със Сергей Станишев, а сутринта Бойчев вика: „Коя е булката, кой е сватът и кой е младоженецът”? Що за нахалство в последните три дни на парламента да може да изговорите такива глупости и да се опитате на базата на нашата отговорна позиция да осигурим два и половина-три месеца спокойствие поне на служебното правителство, защото хората ще изберат която партия искат. В демокрацията този, който спечели изборите, тези, които спечелят изборите и направят коалиция или различните форми, които има в Конституцията, управляват. Не се управлява нито от Фейсбук, нито от кулоарите на парламента. Ясно, точно и публично трябва да се знае”, подчерта Бойко Борисов.

Затова аз повече не мога да търпя и затова отидох при г-н Миков и най-колегиално и държавнически му казах: „Ще подкрепите ли поне вашия бюджет – на премиера Орешарски, на този, който се целуваше със Станишев в неделя? Ще ли го подкрепите или няма да го подкрепите?”. Той каза: „Няма да го подкрепим, защото моите са се втвърдили, редим листи и няма да го правим”, разказа Борисов.

Оттук-нататък БСП да бъде любезна да си носи цялата отговорност за следващите три месеца, ако това, което говорят, е лъжа и не е истина. Ако цифрите в бюджета са такива, каквито ние казваме, а не те; ако се създаде катаклизъм в държавата и няма буфери - това си е изцяло тяхна отговорност, защото КТБ се срина в това управление, не в предишното. Аз дадох 4 стъпки и в нито една не се влиза да се фалира банката, за да се опитвате да го пришивате към нас. Нито в една стъпка ние не сме подкрепили банкова ваканция, за да го пришивате на нас. Сиреч вашите опорни точки и наглост са в момента залогът за следващите три месеца на стабилност. Съберете си се с „Атака”, БСП и ДПС, така, както година и два месеца, актуализирайте си бюджет или не го актуализирайте, приемете си закони за отпадъци или каквото и да било, както година и два месеца. Ние ви пожелаваме приятна игра, каза още Борисов.

ГЕРБ никога не е влизала и няма да влиза в никакви задкулисни или подобни игрички. Правете ги и носете цялата си отговорност, Бойчев, защото вашият лидер от 10-15 дни не сме го чули, не сме го видели. Той е още шеф на коалицията, която е в коалиция с ДПС и „Атака”. Не сме го чули и видели. Не знам каква международна политика прави – с ЕНП не я прави със сигурност. Приятна игра, успех, когато се съберете в следващите заседания. Няма повече опорни точки, няма как да ви минат. Живи и здрави, заключи Борисов.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама