НОВИНИ


50 000 ще пляскат на Миков около Чинията

21 5297 01.08.2014
50 000 ще пляскат на Миков около Чинията

От хеликоптер ще снимат традиционния събор на социалистите на Бузлуджа тази година, съобщиха от "Позитано". Безпилотни машинки също ще правят снимки над поляната, а от хеликоптера ще се заснеме цялото събитие. Близо 50 000 души се очакват на традиционния събор на Бузлуджа, посветен на 123-та годишнина на организираното социалистическо движение в България.



"Над 2500 души са заявили участие само от Старозагорска област, което е два пъти повече от миналата година", посочи областният шеф на БСП Васил Самарски на работна среща с председателите на общинските партийни съвети и обединения от областта. Те обсъждаха подготовката и организацията на "червения" събор на място, на емблематичната Историческа поляна под върха, която очаква съборяните. Посланието, което обединява участниците в тазгодишния събор, е "Силна БСП - единна левица".

Повече от 750 автобуса от цялата страна ще извозят червените симпатизанти. Още толкова са и микробусите, уточняват от "Позитано" 20. Тържествата за рождения ден на социалистическото движение у нас ще започнат още в петък вечер. Пред Паметника на свободата на Шипка, чиято 80-годишнина ще честваме тази година, ще бъдат поднесени венци и цветя в памет на загиналите при героичните боеве на легендарния връх Шипка по време на Руско-турската освободителна война. Преди началото на партийния събор в събота сутринта ръководството на БСП ще се поклони и пред паметника на Хаджи Димитър и неговата чета, положили костите за свободата на България на Бузлуджа, както и пред барелефа на основоположниците на партията.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама