НОВИНИ


Шефът на „Сигма“ взимал подкупи от сводници

10 6538 01.08.2014
Шефът на „Сигма“ взимал подкупи от сводници

Започна делото срещу Ивайло Василев, началникът на полицейското звено „Сигма” към МВР. Той е обвинен в тежко умишлено престъпление с много висока степен на обществена опасност. Също така е обвинен в рекет и корупция.



Василев набирал участници в престъпна група и въпреки отговорната си позиция е извършвана организация за вземане на подкупи от водачи на моторни превозни средства и от лица, обслужващи проститутки информира „Фокус. Имало е служители, които са отказвали да се включат в престъпната група или да я напуснат, но той ги е репресирал. Също така е заплашвал и свидетел след даване на показания.

Прокуратурата счита, че ако не му бъде наложена по-строга мярка, има опасност да упражни натиск върху свидетелите, за да изкриви показанията в своя полза или да извърши ново престъпление.

 

Емил Милев, адвокатът на обвиняемия, каза пред журналисти: „В показанията е вписано как се спират коли и как се взимат пари. Проститутките, които са били разпитани, са казали, че работят на „Враня” и са имали отношения с полицаи от 8-мо Районно управление, но не е ясно кои са те и не става ясно, дали са им давали пари или са ги обслужвали. Според показанията на свидетелите, до 200 лв. на месец от човек е трябвало да бъдат отчитани на обвиняемия. Това са несериозни неща, повечето разпити са направени преди 5-6 дни. Василев е свален от поста си, имало е дрязги между него и служителите. Общо взето разпитите са „copy-paste”. Казва се, че са искани пари от служителите, но не се уточнява за какво и колко са точно са тези пари. Ако наистина има рекет, както е посочено в обвинението, трябва да има пострадало лице, а всички са разпитани като свидетели, а не като пострадали. Що се отнася до СРС-тата, с които е установено престъплението, най-вероятно става въпрос за подслушване на телефона му”.

 

Съдът се оттегли за 20-минутна почивка, за да реши каква ще бъде присъдата. На делото присъства съпругата на обвиняемия, дъщеря му, зет му и негов приятел. Обвиняемият моли съда за по-ниска мярка. „Познавам служителите, които са дали показания и със сигурност ще съдействам на съда за изясняване на случая. Моля за снизходителност, най-малкото, което мога да си помисля, е да преча на досъдебното производство”, каза Ивайло Василев.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама