НОВИНИ


Кънев: Всеки се бори да се намърда до Борисов; той се бори за едноличен режим

30 5879 01.08.2014
Кънев: Всеки се бори да се намърда до Борисов; той се бори за едноличен режим
Радан Кънев

За актуализацията ни убедиха числата, заяви по БНТ говорителят на РБ Радан Кънев. Нашата позиция беше остро против, защото нямаше аргументи, освен този, че актуализацията не е нужна.



И от нас се очакваше, че ще подкрепим това безумно решение. Веднага казахме - ако наистина президентът има толкова големи основания и ако някой, който работи с числа ги показа, решихме, че трябва да се върви в тази посока.Така показахме, че РБ може да си седне на задника и да си промени позицията. Числата трябва да ги видят и хората; българският данъкоплатец трябва да знае как ще гласува на 5 октомври. Ясни са данните, че икономиката работи по-лошо отколкото те ни лъжат, от митниците се краде много повече, правителството не си е свършило работата. Тия хора изпукаха половин милиард по някакви общински проекти на приятелски фирми, посочи Кънев.

Всеки политически лидер в крайна сметка е и избирател. Всичките ни избиратели виждат, че ние носим огромна отговорност, тя е плашеща. Отговорността ни е БСП и ДПС да не се намърдат във властта чрез ГЕРБ, предупреди той. В кръгове на БСП и в цялото на ДПС има огромно, неистово желание да останат във властта; имат интерес да държат позиции във властта, смята Кънев. Според него те щели да изнудват Борисов до последно. БСП пък били алтернатива, искали да отместят ДПС и да се промъкнат във властта.

Сега всеки се бори да се намърда до Борисов, а Борисов се бори за еднопартиен режим, каза Кънев. Всеки такъв режим създава партиен бизнес и братовчедски кабинети. РБ ще предотврати тези рискове. Не чакаме нищо от никаква трапеза, обясни той.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама