НОВИНИ


250 души са евакуирани от Бяла Слатина

2 5516 02.08.2014
250 души са евакуирани от Бяла Слатина

250 души са евакуирани от Бяла Слатина заради наводненията през последното денонощие. Това съобщиха от МВР. Водата по улиците на града вече чувствително е намаляла. На място има екипи с три спасителни автомобила, лодка и помпа.


 

От МВР казват още, че 73 спасителни дейности са извършили екипите от пожарникари и спасители в засегнатите от наводненията райони до 12.00 часа днес. Продължават възстановителни работи в областите Враца, София, Пловдив, Монтана и Плевен. Сформирани са и екипи, които работят по отводняването на къщи в селата Борован и Нивянин. Продължават действията по отводняване на около 83 жилищни сгради в с. Баница. Две водоноски на ОУПБЗН - Враца са изпратени в село Нивянин за подсигуряване на питейна вода за населението.

Извършва се постоянно наблюдение на нивото на реките Искър и Скът, както и на язовирите на територията на област Враца. Водата се изпуска само през преливника и няма опасност от пропукване на язовирните стени. Нивото на река Скът при село Оходен е нормално. Проверени са и нивата на язовир Сухия Скът и язовира в село Чирен. Поради наводняване е затворен пътят между село Войводово и Мизия. Временно затворен за движение е и пътят Враца - Оряхово. Обходният маршрут е през Враца - с. Софрониево - с. Бутан - с. Гложене - Мизия - Оряхово и обратно. В област София към момента е прекъснат пътят за с. Рибарица и пътят от селото до с. Ямна. Екипи работят за разчистването им и възстановяване на достъпа до двете села. Заради прекъснат мост и затрупан път без шосеен достъп са населените места Батулия, Бакьово, Огоя, Ябланица, Буковец и Лесков Дол.

Очаква се по-късно днес достъпът до селата да бъде възстановен чрез изграждането на мостово съоръжение. Организирано е отбиване на водата над пътя за с. Батулия в района на наноса и разчистване на пътното платно. Прекъснат е и пътят до село Лъкатник поради пропадане на пътя гара Лъкатник - село Лъкатник. До селото може да се стигне по черен път. Все още не е възстановено ел. захранването на село Лесков дол.

В Пловдивско все още екипи работят за осигуряването на обходен маршрут от село Храбрино към селата Лилково, Ситово и Бойково, където мостът се срути и прекъсна пътя към тях. В област Монтана валежите са спрели напълно и обстановката се нормализира. Отводнени са осем мазета на жилищни сгради в областта. Към момента пет екипа работят по отводняването на пет адреса в Монтана, Брусарци и селата Смирненски и Винище. В Плевенското с. Обнова, общ. Левски, има наводнени около 25 двора, намиращи се в ниската част на селото. Нивото на водата постепенно спада. Три двора в ниската част на град Искър също са наводнени. Прекъснато е водоподаването в с. Бресте, общ. Червен бряг. Организирана е доставката на питейна вода за жителите на селото, информират още  от МВР.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама