ПРЕДСТОЯЩО


Предстоящо на 14 август

0 3990 13.08.2008
Предстоящо на 14 август

Премиерът Станишев посещава Варна; обсъждат дали предстои нова драма при старта на учебната 2008/2009 г.; режат тениски и панталони заради нарушени права по търговска марка; Каварна става домакин на Втория национален фестивал старинна музика, песен и танц.


 

Премиерът Сергей Станишев ще бъде на двудневно посещение във Варна. През първия ден от визитата си от 11.00 ч. министър-председателят ще посети сезонния почивен Дом за стари хора във вилна зона „Сборен пункт”.

Съюзът за стопанска инициатива /ССИ/ и Браншовият съюз за стопанска инициатива в транспорта /БССИТ/ организират пресконференция на тема “ Комисията за защита на конкуренцията /КЗК/ не изпълнява решение на Върховния административен съд /ВАС/. ССИ и БССИТ протестират срещу беззаконието”. Пресконференцията ще бъде от 12 часа в БТА.

Влиза в сила Наредбата за условията и реда за извършване на маржин покупки, къси продажби и заем на финансови инструменти. Новостите в наредбата ще бъдат представени от 14 часа в КФН.

Синдикатът на българските учители ще даде пресконференция на тема “Предстои ли нова драма при старта на учебната 2008/2009 година?”. Брифингът ще бъде в София прес от 11 часа.

В сградата на община Лозенец ще се проведе пресконференция по повод изграждането на спортна площадка в гората между бул. „Черни връх” и улиците „Руй планина” и „Елин връх”. Брифингът е от 14 часа.

От 12.30 часа в Областен съвет на БСП Мария Вълканова ще даде пресконференция. Основна тема ще бъдат преминалите приемни по общини и поставените от жителите и местна власт въпроси.

Министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев ще гостува в дома на Рада Пейчевска – 105-годишната жителка на община Угърчин . В 9.10 часа министърът ще се срещне с възрастната жена. От 9.30 часа посещение в общинската администрация в Угърчин. От 10:40 часа посещение в Областна администрация – Ловеч. В 11:20 часа ще бъде проведена пресконференция в Зала 101 на Областна администрация – Ловеч.

Тениски и панталони ще бъдат нарязани заради нарушени права по търговска марка. Процедурата по унищожаването им ще се състои от 13.00 часа на митнически пункт Лесово в присъствието на представители на официалния правопритежател на търговската марка и при свободен достъп за желаещите да присъстват журналисти.

Кметът на Община Кюстендил Петър Паунов ще награди спортист № 1 на Кюстендил Александър Костадинов за високите му постижения
. Младият спортист, който стана за втори път световен шампион за юноши по класическа борба в категория до 55 кг на първенството в Истанбул (Турция), ще получи 500 лв. и плакет.

Сдружение "Екология, спорт, туризъм" организира на пресконференция
от 11.00 часа в кафе "Хавай" във Видин. Тема на пресконференцията е "Пристигането на 53-тия гребен поход по река Дунав - ТИД".

От 14 август до 17 август Каварна ще бъде домакин на Втория национален фестивал старинна музика, песен и танц. Преди официалното откриване на фестивала Варненския и Великопреславски митрополит Кирил ще отслужи празнична литургия от 18.00 ч. в храм "Успение Богородично" в Каварна. Първата фестивална вечер е посветена на църковнославянската музика и 130 - годишнината от създаване на храма в Каварна, Официалното откриване на фестивала е от 20 ч. на площада до храм „Успение Богородично” с концерт „К Богородице прилежно ныне притецем” - Мъжки хор при Катедрален храм "Свето Успение Богородично" в гр. Варна, диригенти: Антон Момчилов и Нели Макавеева.

Frognews.bg


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама