НОВИНИ


Захариева получи символична ножица от предшественичката си

0 5606 06.08.2014
Захариева получи символична ножица от предшественичката си

Новият министър на регионалното развитие Екатерина Захариева получи символичен подарък ножица от предшественичката си Десислава Терзиева на церемонията по предаване на караула.


Терзиева пожела много кураж на Захариева и подчерта, че й предстоят две важни задачи, а именно - да успее да защити 67 града по ОП „Регионално развитие" и да отпуши средствата. До началото на октомври има възможност средствата да бъдат отпушени. Министърът на инвестиционното планиране от кабинета „Орешарски" Иван Данов също поздрави Захариева, която поема и неговия ресор.

 

 

От своя страна Екатерина Захариева очерта приоритетите си в рамките на служебното правителство. Освен изборите, по думите й, най-важната е стабилността на работата на администрацията. Година и половина нестабилност, протести и смяната на три правителства пречат на стабилността в работата на администрацията и най-вече пречат на работата на бизнеса, смята Захариева.

 

Тя отчете, че й предстои сериозна работа, тъй като все още, по нейна информация, има опасност от загуба на средства по ОП „Регионално развитие" в края на годината. Друг важен приоритет за Захариева е ОП „Транспорт". Там също има няколко проекта, които по нейна информация са леко изостанали и е много важно министерството да навакса сроковете. „Опазването на околната среда е моя работа и страст почти през цялата ми професионална кариера", посочи Захариева. Жилищната политика и енергийната ефективност са важни приоритети за нея.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама