НОВИНИ


Гамизов организира протест срещу Близнашки, ако няма съд за "Южен поток"

42 10954 07.08.2014
Гамизов организира протест срещу Близнашки, ако няма съд за "Южен поток"

Съвсем официално обявявам, че ако служебното правителство не обжалва в съдебна процедура или отмени разрешителното за строеж на компресорната станция и прилежащите съоръжения на "Южен поток" в началото на българската територия издадено в последните дни на комунистическото правителство на Орешарски, лично ще организирам отново протести и срещу това правителство! Това пише Стефан Гамизов във фейсбук.



Заплахата е заради подписите на бившия регионален министър Десислава Терзиева и бившият земеделски министър Димитър Греков, с което на практика се прерязва лентата за строителство на газопровода "Южен поток" на българска територия.

Предварителното изпълнение може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд в 3-дневен
срок от обнародването му в „Държавен вестник“ чрез МРР. Разрешението за строеж може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд в 14-дневен срок от обнародването му в „Държавен вестник“ чрез МРР.

Десислава Терзиева подписва на 31 юли разрешение за строеж на приемен терминал "Паша дере", компресорна станция Варна и път, който ще води към тях. Трите обекта са част от проекта „Южен поток“. От поставянето на подписа до публикуването на тази информация минават четири дни. Това не е случайно.

Миналата седмица стана ясно, че Министерството на земеделието и храните е продало стотици декари земя във варненския квартал „Аспарухово“ на „Южен поток“.Сделката е от 22 юли. Консорциумът, който трябва да строи „Южен поток“ е получил близо 360 декара земя за близо 13,2 млн. лева.В същия ден е поискано и разрешението за строеж.
 
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама