НОВИНИ


Изписаха трима работници, пострадали от взрива в Костенец

0 4785 11.08.2014
Изписаха трима работници, пострадали  от взрива в Костенец
Архив

Трима от четиримата работници, които пострадаха най-тежко при взрива във военния завод в Костенец, бяха изписани. Инцидентът стана по време на унищожаване на стари боеприпаси в "Терем".


 

„Бяхме си в работилницата и се подготвяхме да си вършим работата за деня. И в един момент ударната вълна ме удари, изхвърли ме някъде на към три метра”, спомня си един от пострадалите Ангел Щърков.

 

„Всичко пепел, боклуци, тавана пада и ние не знаем от коя врата да излезем. Видях, че вратата пада, удря другият колега, аз минах от другата врата и навън”, допълва пред bTV колегата му Иван Джоров.

 

Днес мъжете си тръгнаха от болницата с градския транспорт. Смятат, че са имали късмет при взрива. Ще се върнат възможно най-бързо на работното си място.

Техническата експертиза, която да даде отговор как и защо е възникнал взривът, ще бъде готова до два месеца, обясниха от прокуратурата. Засега разследването се води срещу неизвестен извършител и е за инцидент при работа с взривни вещества, вследствие на който са настъпили телесни повреди на повече от едно лице.

 

Законът предвижда наказание от 3 до 10 години лишаване от свобода при доказана вина.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама