НОВИНИ


Фонтаните пред НДК светват в цвят

3 6785 23.08.2014
Фонтаните пред НДК светват в цвят

Ремонтът на парка около НДК ще започне на 1 септември, като първо ще бъдат осветени фонтаните пред сградата.Вчера започна и поставянето на заграждения около фонтаните. Предвиден е ремонт на дюзите и монтаж на нови ел. табла за помпите. Ще бъде монтирано икономично осветление - 399 LED лампи. Ще бъдат подменят и всички настилки и облицовките на фонтана и каскадите.



Фонтаните ще бъдат обезопаси с еднометров метален парапет. Преди месеци 10-годишно момче едва не загина, след като полетя от над 10 м височина върху фонтаните с топките в подлеза на НДК.

В момента общината очаква и авансово плащане по Оперативна програма „Регионално развитие”, за да продължи с планирания ремонт на цялото пространство.

Проектът предвижда да се посадят 2000 дървета в парка пред НДК, а в детския кът ще бъде изградена изкуствена река с мостчета, водопади и езерца.

Счупените плочи ще бъдат заменени, ще бъдат подменени и тротоарите по всички улици и булеварди, ограждащи градината.

До края на годината ще започне и ремонтът на градинката при Националната художествена галерия. Там ще има нова поливна система, а алеите ще бъдат преасфалтирани.

За паметника "1300 години България", който се разпада, тече конкурс за нов облик. Масовото мнение на столичани е, че той трябва да бъде съборен.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама