НОВИНИ


Наши жрици грабят и дрогират в Испания

2 4765 24.08.2014
Наши жрици грабят и дрогират в Испания

Испанската полиция в сътрудничество с българските и германските власти разби престъпна група, принуждаваща сънароднички да проституират, както и да дават дрога на клиентите си, след което да източват банковите им карти.


При проведена операция в Палма де Майорка са задържани 12 души - 11 българи и 1 испанец, сред които и тарторите на бандата, съобщи МВР в Мадрид, цитирано от агенция ЕФЕ.

Разследването започнало през декември, след като Мадрид получил по линия на Интерпол информация за задържането в Германия на българин по обвинение в трафик на хора. За същите престъпления той бил арестуван в Испания през 2010 г.

При акцията са били освободени пет жертви на групата, експлоатирани в Палма де Майорка, и е било осуетено предстоящото прехвърляне в Испания на още пет българки. Униформените са открили и 5-годишно дете, вероятно българче, което преценили, че е в рискова ситуация.

Бандата, която се занимавала и с обири на жилища, а също и фалшифицирала документи за собственост на яхти, примамвала българките в родината им, след което ги принуждавала да продават телата си по магистрали или в нощни клубове в Испания и в Германия. Карала ги и да пласират дрога на клиенти, които желаели, предимно кокаин и метамфетамини. След като клиентът изпаднел в безпомощно състояние, в резултат на употреба на наркотика и голямо количество алкохол, българките изпразвали банковата му карта, а кражбата понякога надхвърляла 15 000 евро. Колко точно обаче са ужилените не може да бъде установено, тъй като пострадалите не се обръщали към полицията.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама