НОВИНИ


Премиерът: Сменяме областните управители след преценка

5 4913 27.08.2014
Премиерът: Сменяме областните управители след преценка
Георги Близнашки

Няма списък за лицата, които трябва да бъдат уволнени, а промените се правят след внимателна преценка на работата на областните управители. Това каза министър-председателят Георги Близнашки след като се разбра, че областният управител на Сливен също е подменен.


 Можем да уволним всички областни управители, но няма да го направим. Служебното правителство цели да внесе спокойствие, не да изостря обстановката.

Досега не сме достигнали дори половината от областните управители. Назначаваме професионалисти с престиж, които не са вземали страна в борбата между партиите досега, оправда се Близнашки. По негова преценка правителството действа равномерно и без крайности, защото „има случаи, където работата не може да върви напред, ако не се разруши статуквото".

 

Провеждаме умерена линия в тези кадрови промени, категоричен бе премиерът, като не се впечатли особено от заканите на БСП да протестират, ако има още уволнени областни управители. Има хубаво настроение в страната към правителството, похвали се Близнашки. По думите му хората предимно го насърчавали, като го срещали по улиците. Правителството ни се приема добре от обществеността, уверен е служебният премиер.

 

Ние не сме прекалили в нищо, защити се още той. Според него единственото, за което съжалява, е, че служебното правителство няма финансови ресурси да решава по-енергично натрупали се проблеми.

 С днешната смяна на областния управител на Сливен, новите назначения от кабинета „Близнашки" по области стават общо 9. Вече са сменени губернаторите на Пловдив, Благоевград, Русе, Монтана, Плевен, Перник, Варна, Стара Загора.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама