НАРОДЕН ГЛАС


Радан Кънев срещу Божидар Лукарски в дуел за лидер на РБ

13 6412 27.08.2014
Радан Кънев срещу Божидар Лукарски в дуел за лидер на РБ

Председателят на ДСБ Радан Кънев е номиниран за лидер на Реформаторския блок, съобщи днес самият той в сряда.Окончателният избор ще се осъществи на Съюзния конгрес на реформаторите на 13 септември. Официална номинация за лидерското място във формацията е получил и председателят на СДС Божидар Лукарски.



„Целта ни е да оставим БСП и ДПС извън властта поне за 10 години“,така Кънев мотивира номинацията си за лидер на РБ на пресконференция в Перущица.Той обясни, че Блокът се стреми към промяна, но тя е невъзможна, докато „БСП и ДПС не бъдат отстранени от изпълнителната и съдебната власти пряко и косвено“.

По думите му на социалистите им предстоят тежки времена.„Десницата в България никога повече не бива да бъде разделена и зависима от външни фактори“, подчерта Кънев. „Няма съмнение, че волята на българските граждани е за управление център-дясно“, каза той и добави, че страната ни може да има дясно управление, което да стъпи на законност, малка администрация, да мисли сериозно за социалната политика и образованието.

Кънев обясни, че от Реформаторския блок са събрали приоритетите си и са ги представили пред избирателите ясно и откровено в една страница. Сред тях са:

Незабавно начало на правосъдната реформа в България. Ясна и подробна програма за електронно управление и електронни обществени поръчки и спиране на партийната корупция в администрацията и харченето на обществените пари“.

По-рано през деня стана ясно, че партия „Зелените“ няма да участват на изборите в коалиция с РБ. Като причина те посочиха поставени им условия, които не отговарят на представата им за справедливо отношение между партньори.

„Категорично отказваме да приемем за нормално обвързването на места в листите за народни представители с осигуряването на финансови ресурси от кандидатите. Търговията с места в Народното събрание противоречи на желанието на гражданите за налагане на прозрачност в политиката и управлението. Без промяна в този тип мислене, изразеното на думи желание за реформиране на политическото статукво няма как да се реализира на практика“, категорични са от формацията.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама