НОВИНИ


Петков: Чутовно недоразумение и вреден е докладът „Визия 2020: България в НАТО”

32 5034 28.08.2014
Петков: Чутовно недоразумение и вреден е докладът „Визия 2020: България в НАТО”
Румен Петков

Докладът „Визия 2020: България в НАТО” е небалансиран, вреден за нашата национална сигурност и интереси. Вътре има текстове, които са чутовно недоразумение, в него няма обективен анализ, заяви по БНТ заместник-председателят на АБВ Румен Петков. Подобен доклад не може да бъде предмет на самодейност, отсече той.


На един министър нещо му хрумнало, качва този доклад, чете го цял свят и после го изтегля, не става така. Ние от АБВ категорично настояваме министърът на отбраната да си отиде час по-скоро. АБВ ще инициира серия от дискусии за българо-руските отношения, защото темата е изключително важна.

Румен Петков изрази смущение и притеснение, че нито една политическа партия освен АБВ не е заела категорична позиция по проблема. Липсата на усет за държавност е меко казана смущаваща. Чест прави на министър-председателя, че оттегли този доклад. Не може президентът да отиде с такъв мандат на преговорите на върха на НАТО. Европейска България, член на НАТО, се нуждае от друга визия, от друго осмисляне на своите външнополитически приоритети, каза Петков.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама