НОВИНИ


Над 10 човека са подслушвани по модела на Касим Дал

14 5674 29.08.2014
Над  10 човека са подслушвани по модела на Касим Дал

Над 10 човека са били подслушвани по модела на Касим Дал. Това научи Фрог нюз от високопоставен служител в службите за сигурност.


По-рано днес бившият шеф на НСС Атанас Атанасов оповести, че разполага с документи, които показват, че главният секретар на МВР Светлозар Лазаров е дал зелена светлина да се разследва Касим Дал. Това е станало след като във вътрешното ведомство е постъпила анонимка за готвено убийство на Лютви Местан и Делян Пеевски.

 

По същата схема чрез анонимни сигнали, са били следени предимно политичиските опоненти на БСП и ДПС в лицето на ГЕРБ. СРС-та поголовно са прилагани както спрямо основни функционери от партията на Бойко  Борисов, така и спрямо бивши и настоящи ченгета. За подслушването на първите основанията били анонимни доноси, докато вторите били следени уж заради съмнения, че може да разгласяват класифицирана информация. Не се изключва възможността да е бил контролиран по този начин дори и лидерът на ГЕРБ. Оказва се, че общинският съветник Орлин Алексиев е паднал в капана на службите, след като срещу него е била пусната подобна анонимка, в която се твърдяло, че се занимава с трафик на кокаин. Това дало основание на МВР не само да започне да го следи, но и същевременно да го компрометира пред обществото преди да са събрани каквито и да е доказателства срещу него.

 

Фрог научи, че сектор „Убийства” в Главна дирекция „Криминална полиция” е поел случая с Касим Дал. Всички от МВР, обаче „онемяха” за това, колко време е бил слушан Дал. Нежен мъжки глас, който прозвуча от мобилния телефон на главния секретар Светлозар Лазаров се опита да го спаси с оправданието, че е на важна среща и не може да разговаря. В същото време до него се чуха тихи указания за отклоняване на разговора. Не е изключено в ролята на бранител на Лазаров да е влязъл новият му оперативен помощник Тодор Пройчев, който доскоро беше медиен съветник на Цветлин Йовчев. Въпросите, които останаха неясни са: Колко време Касим Дал е бил подслушван?  Дали срокът от два месеца е бил удължен на четири и на какво основание? Съдържа ли анонимката информация, че едни хора са си приказвали на една маса в заведение и някой до тях дочул да се споменават някакви имена? Хубаво би било Лазаров да добие малко смелост и да отговори на тези въпроси.

Любопитното е, че пак с убийството на Пеевски, но „поръчано” от близки до банкера Цветан Василев се зае другият важен отдел в ГДКП - „Противодействие на престъпления с висока обществена опасност”. Разследването претърпя пълен провал и за цялото общество стана ясно, че МВР и прокуратурата действат изцяло по поръчка на външни фактори. Предполага се, че Касим Дал, който е опонент на ДПС е попаднал в полезрението на ченгетата именно по тази линия. Както Фрог писа преди месец, по време на предишното управление са подслушвани не само политици, но журналисти и бизнесмени с цел да бъдат притискани и компрометирани.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама