НОВИНИ


Левски дължи 30 милиона лева

10 5156 30.08.2014
Левски дължи 30 милиона лева

Тръст "Синя България" разкри финансовото състояние на Левски. От организацията дадоха специална пресконференция, на която стана ясно, че клубът дължи 30 милиона лева.


По-голямата част от тях обаче са към собственика Тодор Батков. Те ще бъдат капитализирани и ще отпаднат.

Останалите 9,5 милиона лева са свързани предимно със строежа на Сектор А. 3,3 милиона евро са дълговете на Левски към държавата във формата на данъци и осигуровки. Те обаче са разсрочени и се очаква да не създадат проблеми на клуба.

На месец в Левски влизат 220 хиляди лева. 230 хиляди лева обаче отиват за заплати. Таванът на заплатата в клуба е 10 хиляди евро, а в момента има известно забавяне на възнагражденията.

Разликата между приходи и разходи в клуба пък трябва да покрива адвокат Тодор Батков.

Според представителите на тръст "Синя България" Левски може да стъпи на крака, ако намери сериозен спонсор и оправи своя стадион. За да е успешен клуба обаче той трябва да участва в Европа и да интегрира юноши в първия отбор.

Контракт с "Газпром" може и да стане факт и вероятно това е причината договорът със застрахователната компания "Лев Инс" да е за един полусезон.  Мнозина от феновете обаче се съмняват, че руският гигант ще стане спонсор на Левски.

Феновете са категорични, че бюджетът повече не може да бъде съкращаван, тъй като вече е сходен с този на отбори като Берое и Черно море. Те препоръчват оптимизиране на служителите в клуба, които в момента са 192 души.

На събранието не присъстваха собственикът на Левски Тодор Батков и финансовият директор Константин Баждеков, въпреки че и двамата са част от тръста.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама