НОВИНИ


Близнашки: Не може велика сила като Русия бланкетно да се определя като заплаха за националната сигурност

102 8189 31.08.2014
Близнашки: Не може велика сила като Русия бланкетно да се определя като заплаха за националната сигурност

Не може една велика сила като Русия бланкетно да се определя като заплаха за националната сигурност на България. В случая, заплахата за мира и стабилността в региона произтича от невъздържаните и агресивни действия на Русия в т. нар. пост-съветско пространство".


Така служебният премиер проф. Георги Близнашки отговори на въпроса дали според него Русия е заплаха за България в интервю за "Дневник". Той беше категоричен, че България ще подкрепи позиция и действия на НАТО в конфликта. През следващата седмица на 4 и 5 септември предстои срещата на върха на алианса в Уелс. Действията на Русия спрямо Украйна ще бъдат ключова тема в дневния й ред и българската страна ще трябва да е готова с позиция.

"Ние ще подкрепим колективните инициативи на НАТО за възпиране на подобни действия срещу която и да е страна, но това не е основание да третираме Русия като наш основен противник в дългосрочен план. Не бива от една текуща кризисна ситуация да се правят далеко отиващи заключения в стратегически план", заяви проф. Близнашки.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама