НОВИНИ


Адв. Хаджигенов пред Фрог: Пеевски лъже, че е получил жалбите ни

11 9687 01.09.2014
Адв. Хаджигенов пред Фрог: Пеевски лъже, че е получил жалбите ни

Делян Пеевски все още не е получил нашите жалби, делото все още се държи на трупчета в Софийски градски съд. Има разпореждане на съдията всеки ден да му се докладва дали са върнати обратните разписки или призовките, но те не се връщат, коментира пред Фрог нюз адвокат Николай Хаджигенов, който обжалва делото на набедените за убийци на бившия депутат от ДПС.


Буквално преди половин час съм се върнал от съда и Пеевски все още не е получил нищо, уверява защитникът.

 

Жалбите на тримата обвиняеми за убийството на Пеевски са в частта връщане на делото на прокуратурата. Целта е да бъде променена квалификацията – да не е поради липса на доказателства, а поради липса на престъпление, което е факт, припомня адвокатът.

 

Тези жалби въпреки твърденията на Пеевски той не ги е получил. Вероятно няма доказателства. Това е последната форма на тормоз, която могат да окажат. Написали сме близо 30 жалби, включително до главния прокурор, да ни върнат вещите. Въпреки че прокуратурата още с постановлението за прекратяване разпореди да бъдат върнати. Отговарят ни: „Делото е в съда” и едва ли не да си гледаме работата. Нищо не е направено по въпроса. Макар и формално и тримата все още са обвиняеми, категоричен е Хаджигенов.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама