ПРЕДСТОЯЩО


Предстоящо на 22 август

0 3722 21.08.2008
Предстоящо на 22 август

Продължава посещението на Делегация на Европейската служба за борба с измамите; премиерът Станишев посещава Велико Търново; министърът на държавната администрация и административната реформа Н. Василев отива на ГКПП Калотина; пристигат китайчета от Съчуан.


 

Продължава посещението на Делегация на Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ), начело с генералния директор Франц-Херман Брюнер в рамките на техническа мисия.

Вицепремиерът Меглена Плугчиева ще обобщи резултатите от двудневната работна визита
у нас на делегация на Европейската служба за борба с финансовите измами (ОЛАФ) на кратка пресконференция от 17.15 ч. в Гранитната зала на Министерския съвет.

Министър-председателят Сергей Станишев ще бъде на посещение във Велико Търново, където ще се запознае с хода на подготовката за националното честване на 100-годишнината от обявяването на Независимостта на България. От 20.00 ч. на 22 август на хълма ”Света гора” премиерът ще открие Балканския мото-рок събор – „Велико Търново 2008”, организиран от мотоклубовете „Бед Къмпани” и „Боляри”.

Министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев ще посети Граничния контролно-пропускателен пункт Калотина от 11:00 часа. Там той ще инспектира работата на системата за плащане чрез „единен фиш”, която стартира на пункта на 18 август 2008 г.

„Топлофикация София”АД ще представи пред журналисти изпълнението на програмата за подмяна на абонатни станции в столицата и резултатите от нея от 9.30 часа в бл.11 на ж.к Гевгелийски.

Групата от 43 китайски деца от провинция Съчуан, които по покана на МТСП ще почиват в Центъра за развитие на човешките ресурси и регионални инициативи към МТСП, ще се срещнат със заместник-министъра на труда и социалната политика Лазар Лазаров от 11:00 часа в зала 2 на МТСП.
По-късно през деня от 14:30 часа групата ще разгледа София и ще посети Националния природонаучен музей и НДК.

В сградата на Министерството на държавната администрация и административната реформа в 10.00 часа ще бъдат отворени офертите на участниците в откритата от МДААР процедура за сключване на рамково споразумение с предмет „Доставка на компютърни системи, периферна техника и мултимедия”.
Предмет на тази обществена поръчка е доставката на периферна и компютърна техника за нуждите на МДААР, областните и общинските администрации по обособените позиции - доставка на UPS (непрекъсваеми токозахранващи устройства); доставка на периферна техника; доставка на преносими и настолни компютри; доставка на сървъри.

Два състава от Ямбол ще представят общината на Фестивала на фолклорната носия – Жеравна 2008, който ще се проведе от 22 до 24 август в курортното селище. В него ще участват Коледарската група към читалище „Зора” и Младежката група за маскарадни игри към читалище „Умение”. Фестивалът се провежда за първи път, като организатори са Ансамбъл „Българе”, съвместно със Сдружение „Жеравна”.

От 12 часа в Бачковския манастир пред Чудотворната икона на Света Богородица ще се състои молебен за загиналите в резултат на руската окупация и за мира в Грузия.

 

Frognews.bg


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама