НОВИНИ


Скъса се язовирна стена край село Странско

10 6071 06.09.2014
Скъса се язовирна стена край село Странско
Архив

Стената на язовира край димитровградското село Странско не издържа и се скъса. Екипи на Пожарната са на мястото на инцидента и оказват помощ на възрастни хора, чиито домове са под вода.


"Не мога да коментирам какво е положението, защото никога досега на територията на общината не се е скъсвала язовирна стена“, каза за Дарик кметът на Димитровград Иво Димов.

 

По-голямата част от жителите на димитровградското село вече са евакуирани. Има обаче и такива, които не искат да напуснат домовете си. Те са се качили на вторите етажи и по покривите им. Близо 5 метра е водата в селото, която прехвърли и 4-метровия мост.

 

Достъпът до Странско е невъзможен, спасителните екипи са преминали през пътя Симеоновград - Опан. Преди минути пожарникарите извадиха с лодка 60-годишния Николай Димов и сега се връщат за по-възрастната му сестра. Мъжът е в тежко състояние, тъй като преди броени дни е бил опериран заради тежко заболяване.

Три големи и 8 микроязовира има край село Странско. В момента от Кризисния щаб на Общината предприемат контролирано изпускане на язовира край съседното село Бряст, за да се избегне наводнението на димитровградския квартал "Млада гвардия".

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама