НОВИНИ


Бивш шеф в БНБ: Не е работа на Цацаров да се меси в казуса КТБ

8 4783 08.09.2014
Бивш шеф в БНБ: Не е работа на Цацаров да се меси в казуса КТБ

Странна е активността на главния прокурор Сотир Цацаров по казуса КТБ. Това каза бившият член на Управителния съвет на БНБ проф. Гарабед Минасян.


Това не е негова работа. В законите за БНБ и за кредитните институции действително се отрежда мястото и на съдебната система при обявяването на окончателен фалит или ликвидация на банката, но това става с предложение на БНБ, а БНБ е независима институция и не е желателно да има такъв род намеси.

 

Към всичко това се прибавя и съмнението доколко главният прокурор е достатъчно добър специалист по финанси и по банки, та да може да преценява къде какво е необходимо и как да се прилага. Това, което досега знаем, е, че активността, която предприема прокуратурата, е много повече съмнителна, коментира професорът пред нюз.бг.

 

Според икономиста БНБ има изключителни възможности за оздравяването на КТБ. Естествено и нормално е Цветан Василев да се опитва да спаси Корпоративна търковска банка (КТБ). Малко или много тя е негова. Не му е безразлично какво ще стане с нея.

 

Търси начин за спасяването. Драмата е защо с такова закъснение се сеща за спасяването на собствената си банка, а не е предприел мерки своевременно. Така макроикономистът коментира информацията, че основният акционер в КТБ има конкретен план за оздравяването на банката.

 

Това не означава, че автоматично ще пристъпи към ликвидация. Действията на БНБ са в сянка, човек не знае какво точно предвиждат да направят. Факт е, че досега много повече съмнения предизвиква дейността на БНБ спрямо КТБ, отколкото увереност, завърши проф. Гарабед Минасян.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама