НОВИНИ


БСП стартира подписка за отстраняване на Росен Плевнелиев

69 5802 10.09.2014
БСП стартира подписка за отстраняване на Росен Плевнелиев

Кандидатите за депутати от листата на БСП-лява България Атанас Зафиров, коалиционният партньор от „Екогласност” Емил Георгиев хвърлиха днес медийна бомба. Излязоха с декларация, придружена от подписка, в която се иска отсраняването на президента Росен Плевнелиев.


В декларацията се акцентира на няколко съществени и недопустими от държавния глава грешки, заради които се иска на оставката му . А именно Росен Плевнелиев подкрепи масовите политически чистки, направени от служежния кабинет. Разедини нацията и подкрепи простест против законно избрания парламент, даде съгласие то си за добив на шистов газ. Към това се прибавя и фактът, че той застана зад военната стратегия”Визия 2020”.

„Доста грехове сътвори Росен Плевнелиев, той в никакъв случай не е обединител на нацията, напротив разединител е, затова трябва да си ходи”-каза в изказването си Емил Георгиев.

„Всички мотиви в декларацията не са малко, за да искаме отстраняването на държавния глава, той е заплаха за националната сигурност”-обобщи вторият в листата на БСП-лява България Атанас Зафиров. „Немислимо е президентът на България да подкрепя всяка една стъпка на служебното правителство. Кабинет, чиято основна задача е да уволнява способни  кадри, а не да подготвя честни избори. Ясно е ,че идеологът е Бойко Борисов, страшното е ,че президентът действа под неговата диктовка. Освен това бяха отпуснати 1 милион лева допълнителен бюджет за президента”-допълни още Атанас Зафиров.

Първите подписали се в подписката бяха кандидатите за депутати от БСП-лява България Емил Георгиев и вторият в листата Атанас Зафиров.

За да се входира подписката в Народното събрание са необходими 500 хиляди подписа. След което, тя ще влезе в парламента. И народните представители ще гласуват импийчмънт на президента. Всеки, който иска може да я подкрепи на улица ”Фердинандова” 60, както в клубовете на БСП в цялата област. Подписката ще  продължи и след изборите.
 
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама