НОВИНИ


ЕПИК изпраща писмо до българското правителство относно КТБ АД

10 6067 12.09.2014
ЕПИК изпраща писмо до българското правителство относно КТБ АД

На 10 септември 2014 г. ЕПИК, от името на най-големите акционери в КТБ АД – Главният резервен държавен фонд на Оман, Бромак ЕООД и ВТБ Капитал - изпрати официално писмо, адресирано до премиера Георги Близнашки, министъра на финансите Румен Порожанов и управителя на БНБ Иван Искров относно Корпоративна търговска банка АД (КТБ АД) и текущите събития около нея.


В писмото си ЕПИК информира за съвместната инициатива на гореспоменатите акционери на КТБ АД, както и на потенциални инвеститори, да рекапитализират КТБ АД, и изразява от името на клиентите си интерес от съвместна работа с българското правителство, с Българската народна банка, с други български институции, както и с други акционери на банката, с цел да представят съвместен план за рекапитализация и преструктуриране на КТБ АД.

Това предложение за устойчиво решение е от най-голям интерес за КТБ АД, клиентите на банката, партньорите и акционерите й, както и в интерес на стабилността на целия банков сектор в България.

ЕПИК предлага да се проведе среща в София през следващата седмица и да се сключи споразумение за конфиденциалност, за да се обмени поверителна информация с цел провеждане на пълен „дю дилиджънс“ в КТБ АД, за да се изготви детайлен план за преструктуриране и рекапитализация на банката.

Профил:
EPIC е основана през 1989 г. от Петър Голдшайдер и Густав Вурмбьок като фирма за финансово консултиране с акцент върху приватизационните и корпоративни сливания и придобивания в нововъзникващите пазари в Централна и Югоизточна Европа. През годините EPIC се развива и от малка, базирана в Австрия консултантска фирма, се превръща във водеща регионална търговска банка със силна консултантска експертиза в областта на сливанията и придобиванията, с портфейл от инвестиции в телекомуникациите, енергетиката и туризма. Днес EPIC е представена в 16 държави в Централна и Югоизточна Европа, Украйна, Русия, Турция, ОАЕ и Китай. Понастоящем мажоритарните инвестиции на EPIC включват Valamar Group, която обединява няколко големи туристически компании от Хърватия и експлоатира 40 имота, разположени на брега на Адриатическо море, както и "ESU" LLC в Украйна. В RCS, най-голямата кабелна телевизионна компания в Румъния, и Out There Media GmbH, мобилна рекламна компания, базирана в Австрия, в които EPIC притежава значителни дялове.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама