НОВИНИ


Задържан кандидат-депутат: Полицаите се държаха като милиционери

8 5610 13.09.2014
Задържан кандидат-депутат: Полицаите се държаха като милиционери

Станах жертва на полицейска агресия и неспазване на закона. Това е версията на Николай Апостолов, кандидат за депутат от Движение Независима България. Той е водач в Сливен и Ямбол, но вчера бе задържан, след инцидент в столичното метро.


Според версията на полицията Апостолов буйствал в метрото, държал се арогантно, изкъртил дръжка на врата.

Задържаха ме въпреки имунитета, който имам. Цялата суматоха настъпи заради жената от касата на метрото. Вместо да ме обслужи нормално, тя предизвика задръстване в метрото, а когато аз реагирах, тя извика полиция. Полицаите се държаха грубо и нагло, като милиционери. Скочиха срещу мен като звяр. Не съм оказал съпротива, показах им документ, че съм кандидат за депутат, но те ми казаха, че законът няма значение и ме арестуваха. Полицаите даже не се легитимираха, разказа по Нова ТВ Апостолов. Той е убеден, че е жертва на полицейско насилие.

Николай Апостолов е бивш депутат от СДС и посланик на България в Германия. В края на мандата му бе арестуван от немски полицаи, които го обвиниха, че е карал, след употреба на алкохол. От партията, която стои зад Апостолов първоначално се разграничиха, но след изясняване на инцидента смятат, че става дума за политическа провокация.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама