НОВИНИ


Бъчварова: Приемаме българската култура като национален приоритет

2 5024 15.09.2014
Бъчварова: Приемаме българската култура като национален приоритет
Румяна Бъчварова

В предизборната програма на ПП ГЕРБ сме заложили приемането на Национална стратегия за развитие на изкуствата, културните и творческите индустрии, културното наследство и културния туризъм 2014-2023 г. Приемаме българската култура като национален приоритет.


Това каза водачът на листата на ПП ГЕРБ за 24 МИР Румяна Бъчварова на среща с гражданите пред Националната библиотека "Св. Св. Кирил и Методий". Според Бъчварова културата е лице на българската идентичност и държава и трябва да бъде съхранена и направена достъпна за съвременните поколения.  „В сферата на културата трябва да се вземат отговорни решения и в нашата програма ние предлагаме реални мерки за нейното развитие в контекста на европейските и световни процеси“, подчерта тя пред столичани.

 

На срещата с гражданите присъстваше и кандидатът за депутат от ПП ГЕРБ за 24 МИР-София Веселин Вучков, който отговаряше на въпроси, свързани с приоритетите на ПП ГЕРБ в сферата на сектор „Сигурност“. „Позицията на ГЕРБ е, че МВР е в тотална криза и лошите практики от ДАНС бяха умишлено пренесени към МВР. ГЕРБ се ангажира да внесе 7-те проекта, чрез които ще реформираме МВР, ДАНС и другите разузнавателни служби, който са готови", каза Вучков.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама